Over ons

Ons verhaal

Thorax Academie

De Thorax Academie is in 2010 opgericht door Dr. Richard Braam (links) en Dr. René Hage (rechts), met het doel de door ons gegeven nascholingen verder te professionaliseren. Door de toenemende aantallen deelnemers en de behoefte aan uitstekende congresfaciliteiten hebben wij de locatie van de nascholingen moeten verleggen van het ziekenhuis naar een professionele congreslocatie. Onze nascholingen organiseren wij inmiddels al sinds vele jaren in van der Valk Hotel in Breukelen, vanwege de centrale ligging, de goede bereikbaarheid (gratis parkeren, NS Station Breukelen naast het hotel gelegen) en goede nascholingsfaciliteiten.

Dr. Richard Braam (cardioloog) is werkzaam in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn, een van de grotere opleidingsziekenhuizen en aangesloten bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).

Dr. René Hage (longarts) was eveneens tot 2017 werkzaam in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn. Vanaf 2017 is hij als longarts verbonden aan het Universitätsspital Zürich (USZ) en de Universiteit van Zürich (UZH) in Zwitserland.

Het management van de nascholingen en het websitebeheer wordt verzorgd door Margreet van Loon.

Onze passie is het geven van hoogwaardig praktijkgericht en interactief geaccrediteerd onderwijs volgens de laatste inzichten aan medische en paramedische professionals. Bekend zijn onze “Hartfunctiedag” en “Longfunctiedag” voor hartfunctie- resp. longfunctieanalisten, maar ook onze andere nascholingen (“PA-dag” voor physician assistants, etc.) worden goed gewaardeerd.

Vanwege onze inschrijving in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) vinden er om de vier jaar CRKBO audits  plaats.

Onze nascholingen worden vooraf voorgelegd ter accreditatie door de voor de nascholing voor ons relevante beroepsverenigingen.

Onze bankgegevens:
ABN Amro tnv Thorax Academie
IBAN NL 64 ABNA 0561 5998 23

Op cursussen van de Thorax Academie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Zie “Algemene Voorwaarden” op de website.

KvK nummer 62360345

Mail

info@thoraxacademie.org

Deelnemen aan bijscholing